Nieuws

 • 1 juli weer binnen sporten!

  Vanaf 1 juli kunnen wij weer binnen sporten! Collega Corbin legt jullie uit ...

  Lees meer
 • Update

  Best lid! Afgelopen maandag zijn wij gelukkig weer gestart met het verzorg...

  Lees meer
Meer nieuws

Popping Sport Emmen 35 jaar!!

Popping Sport Emmen 35 jaar!!

EMMEN - Zwemmen, Afslanken, Fitnessen – dat zijn de drie pijlers onder familiebedrijf Popping Sport. Michel en Simone Popping staan aan het hoofd van deze veelzijdige onderneming.

Na de opening van het nieuwe pand in 2012 is het ledental flink gegroeid. “Onze succesformule? We doen waar we in geloven en waar onze klanten behoefte aan hebben. We proberen daarbij altijd een paar stappen vooruit te denken. We kennen onze klanten. We kennen hen bij naam en we weten waarom ze bij ons komen. We kennen hun doelen en doen er alles aan hen te helpen die te realiseren. Anonieme klanten bestaan bij ons niet. Popping Sport Emmen is een sportcentrum waar iedereen zich thuis voelt. De drempel is enorm laag en dat willen we graag zo houden.” aldus Michel Popping.

Doelen

Bij Popping Sport leren kinderen al op jonge leeftijd zwemmen. Emmen is immers een waterrijke omgeving. Daarnaast weten mensen die af willen slanken of willen werken aan een gezonde leefstijl Popping al jaren te vinden. “Natuurlijk zijn we een sportcentrum, maar veel mensen willen niet perse sporten. Zij willen bijvoorbeeld afvallen of een beter figuur hebben. Beweging is daarbij belangrijk, maar de voeding is een onmisbaar onderdeel als je af wilt slanken. Om die reden heeft Popping Sport diverse mogelijkheden om ook op het gebied van voeding haar klanten te helpen. Kortom; voedingsbegeleiding en beweging onder één dak!

Simone Popping: “Ik denk dat we een sterke partij in Emmen zijn omdat we oprecht geïnteresseerd zijn in wat onze klanten beweegt. Wat ze willen en wat ze nodig hebben. Of beter; hoe we ze het best bij kunnen helpen. Dat onze aanpak werkt blijkt. Sommige klanten komen al meer dan 20 jaar bij Popping Sport over de vloer. Anderen rijden een paar keer week 20 tot 30 km om bij Popping te kunnen zwemmen of fitnessen.”

 

 

 

 

Gouden greep

Popping Sport begon in 1983 in een klein zaaltje van 800 m2 in Emmerhout met een budo-centrum waar onder andere judo, aikido, jui-jitsu en boksen gegeven werd. Daarnaast werd er ook aerobics, jazzballet en callanetics gegeven, maar ook aan powerliften gedaan. In  de jaren ’90 is Popping Sport verder uitgegroeid tot een middelgroot compleet fitnesscentrum en natuurlijk ABC diplomazwemmen.

Michel: “Bij het zaaltje van mijn vader was een sauna en daar was als luxe voor de gasten een zwembad bij gebouwd. Mijn vader kwam op het idee om in het zwembad ook zwemlessen te gaan geven. Dat bleek een gouden greep! Het succes was van meet af aan enorm.”

Simone Popping”, die in 1995 in de zaak stapte, coördineert de zwemafdeling. “Het succes van onze zwemschool komt denk ik vooral door onze kindvriendelijke aanpak.  We gaan met de kindjes het water in en zorgen dat ze zich veilig voelen en plezier beleven aan de lessen.”

Naast deze lessen zijn er vooral ook veel therapielessen in het verwarmde water. (33graden)

Voor een grote groep trouwe leden, die al minimaal 15 jaar lid zijn, verzorgt Popping een high tea, als soort van bedankje

Puntensysteem

Popping heeft gekozen voor kwaliteit en legt de focus op leefstijl. “Bij Popping Sport kom je om aan je gezondheid te werken en niet zozeer voor het ‘mooie plaatje’. De traditionele groep “bodybuilders” vind je bij Popping dan ook eigenlijk niet. De focus ligt op een gezonde leefstijl en daar hoort beweging en sporten natuurlijk bij. Bij Popping Sport vind je diverse mogelijkheden op sportief gebied. Een diversiteit aan trainingsvormen en lessen. Eigenlijk voor ieder wat wils.

Persoonlijke begeleiding bij BodyWorkshop

Het nieuwste onderdeel dat Popping Sport Emmen aanbiedt heet BodyWorkshop. Dit concept is gebouwd op een intensieve, persoonlijke begeleiding van de klant. De begeleiding is volledig afgestemd op de persoonlijke doelen en wensen van de klant. ”Elke klant kan bij Popping Sport rekenen op begeleiding. Daar hebben we zelfs gradaties in aangebracht. Zo zijn we in december vorig jaar gestart met BodyWorkshop en hebben daartoe één van onze sportzalen omgetoverd. De wijze van trainen bij BodyWorkshop is gebaseerd op het werken met losse materialen en plezier en variatie staan in de trainingen centraal. In vervolg op het succes van BodyWorkshop lanceren we vanaf oktober een variant op BodyWorkshop, namelijk Body Workshop Small Group. Hier traint men in kleine groepen onder de directe begeleiding van een van onze coaches. Michel Popping: ”BodyWorkshop Small Group lijkt nog het meest op het apenkooien van vroeger. En wie vond dat nou niet leuk. Plezier en resultaat gaan in BodyWorkshop optimaal samen. Werken aan je gezondheid moet immers leuk zijn. Zo leuk mogelijk! En ondanks dat er in groepen gewerkt wordt, kan iedereen op zijn eigen niveau deelnemen. Nieuwsgierig naar BodyWorkshop? Aanmelden voor een gratis proefsessie kan op onze website www.poppingsport.nl”.

Aandacht

Fitness is iets dat veel mensen niet echt leuk vinden. Volgens cijfers in de branche heeft zo’n 15% van de bevolking iets met fitness. Mensen die met trainen in een fitnessclub gewoon omdat ze het leuk vinden. Het overige deel van de bevolking heeft echter niet zoveel op met fitness als sport. Popping Sport richt zich primair op de grote groep die niet zozeer fan is van fitness, maar die een gezonde leefstijl nastreven. En dan zijn voeding en beweging nu eenmaal van essentieel belang. Popping Sport doet er alles aan om u goed op weg te helpen naar een gezond voedingspatroon en beweging zo leuk en efficiënt mogelijk te maken!

Nieuws

 • 1 juli weer binnen sporten!

  Vanaf 1 juli kunnen wij weer binnen sporten! Collega Corbin legt jullie uit ...

  Lees meer
 • Update

  Best lid! Afgelopen maandag zijn wij gelukkig weer gestart met het verzorg...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Popping Sport
Waanderweg 194
7812 HZ Emmen

0591-629222

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.