Nieuws

 • 1 juli weer binnen sporten!

  Vanaf 1 juli kunnen wij weer binnen sporten! Collega Corbin legt jullie uit ...

  Lees meer
 • Update

  Best lid! Afgelopen maandag zijn wij gelukkig weer gestart met het verzorg...

  Lees meer
Meer nieuws

Popping Sport Emmen ontvangt keurmerk Hersenletsel

Emmen, november 2015


Popping Sport Emmen ontvangt keurmerk Hersenletsel


Maandag 2 november jl. heeft Popping Sport Emmen in Ede het keurmerk Hersenletsel uitgereikt gekregen uit handen van Annemarie van der Sar, de vrouw van Edwin van der Sar.

Dit keurmerk biedt mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH)  een sportprogramma op maat bij erkende fitnesscentra in Nederland. Inmiddels zijn er in Nederland ruim 80 Fit!vak sport- en bewegingscentra gecertificeerd nadat zij het opleidingstraject Meet Me @ The Gym succesvol hebben afgerond. Ook Popping Sport Emmen is vanaf vandaag ‘officieel’ toegankelijk voor mensen met hersenletsel en garandeert een geschikte sportomgeving met specifiek voor deze doelgroep getrainde begeleiding en persoonlijke aandacht. De opgeleide instructeurs van Popping Sport Emmen werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn voor mensen met hersenletsel.

In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting 160.000 (nieuwe) mensen te maken met een hersenziekte of een vorm van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) als gevolg van bijvoorbeeld een herseninfarct, ongeluk, tumor, hartstilstand, hersenbloeding of operatie (bron: Hersenstichting). Zowel lichamelijke als cognitieve problemen zijn het gevolg en kunnen een enorme impact hebben op het dagelijks functioneren. Voor mensen met hersenletsel is beweging daarom noodzakelijk.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 

lichaamsbeweging niet alleen ons lichaam, maar ook ons brein in conditie houdt. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Vanuit deze missie hebben de Hersenstichting, Edwin van der Sar Foundation en Fit!vak de handen ineen geslagen om het sporten in een geschikte omgeving mogelijk te maken en de drempel om te gaan sporten te verlagen. Mensen met hersenletsel worden op deze manier gemotiveerd om weer in beweging te komen, met als doel om na een periode van revalidatie het ‘gewone’ leven weer op te pakken.

Simone Popping “Een reguliere sportschool is vaak net een brug te ver voor mensen met hersenletsel. Wij willen deze doelgroep aanmoedigen om meer te gaan bewegen. Daarom willen wij voor hen bepaalde drempels wegnemen en een aangepast programma aanbieden waarbij persoonlijke aandacht centraal staat. Wij hopen dat het keurmerk Hersenletsel helpt om mensen met hersenletsel weer aan het sporten te krijgen. Dat is iets waar we als fitnesscentrum graag aan bijdragen!”

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Popping Sport Emmen per mail info@poppingsport.nl of op telefoonnummer 0591-629222

U bent van harte welkom!

Nieuws

 • 1 juli weer binnen sporten!

  Vanaf 1 juli kunnen wij weer binnen sporten! Collega Corbin legt jullie uit ...

  Lees meer
 • Update

  Best lid! Afgelopen maandag zijn wij gelukkig weer gestart met het verzorg...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Popping Sport
Waanderweg 194
7812 HZ Emmen

0591-629222

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.